11NYHeihe-syltos3.jpg

Artikkel fra Romsdals Budstikke

Blander mer og mer fra år til år

 

1 / 4

Blander mer og mer fra år til år

De har all grunn til å smile, de ansatte i Sylteosen Betong AS. Utviklingen er betongsolid. Det er vekst fra år til år og solid overskudd.
 

- Det har vært en utrolig artig reise. Fra jeg startet opp her i 1991 har det vært en formidabel utvikling. Det var bare to og et halvt årsverk her da, og nå er vi 22. Jeg føler meg heldig som er sjefen for en så fin og flink gjeng, sier Inger Marie Dahle til Romsdals Budstikke.

Hun har jobbet i betongbransjen i 39 år. Inger Marie startet i Molde Sementstøperi og ble der fram til hun overtok sjefsstolen i Sylteosen i 1991. Men daværende Sylteosen Betongvarefabrikk ble etablert allerede i 1961, av familiene Moen og Nøsavik. Det startet med beskjeden produksjon av betongvarer. Nå er det ikke så beskjedent lenger.

Solid drift

I fjor omsatte Sylteosen Betong AS for 45 millioner kroner. Det ble produsert og levert 16.400 kubikk med ferdigbetong, som tilsvarer nesten 40.000 tonn. Bedriften ligger jevnt på en driftsmargin på pluss-minus ti prosent.

- Vi har hele tiden tenkt utvikling og investering for overskuddet. Dermed sikrer vi videre vekst og flere arbeidsplasser. 60 prosent av omsetningen vår skriver seg fra leveranse av ferdigbetong. Resten er produksjon og salg av «kommunalvarer», som er kummer, rør og betongelement, forklarer Inger Marie.

Stort område

Sylteosen leverer betong over hele Romsdalshalvøya. Ingen kunde er for liten, ingen for stor. Firmaet har hatt store leveranser til Ormen Lange-utbyggingen, og går i gang for fullt igjen på Gossen neste sommer. Av store jobber de har nå kan vi nevne Årø Bilsenter, Brunvoll, Outzen-kvartalet og Molde vgs. De blågrå bilene, som omtrent alltid ser nyvasket ut, er hver eneste dag å se i skytteltrafikk til og fra lokale byggeplasser.

- Vi tangerer fjoråret allerede nå. Det har vært et kjempeår for støping, det har jo ikke vært vinter overhodet. Men det er spesielt travelt om høsten. Det bare røser inn med jobber, smiler Inger Marie Dahle.

Kvalitetsleder Jonny Nøsavik har vært i bedriften i 37 år. Han kunne nesten ha vært støpt på sokkel. Og han stortrives.

- Jeg må berømme de jeg omgås med til daglig. For en fantastisk gjeng. Her ler vi dagen lang, og vi står på og hjelper hverandre. Det er en bransje i stadig utvikling, og betong er det stikk motsatte av en grå og kjedelig hverdag, sier Nøsavik.

Han berømmer eierne Inger Marie Dahle og Otto Barsten, for sin satsing på bedriften fra midten av 80-tallet og til nå.

- Inger har nøysomt bygd opp bedriften til det den er i dag. Det er ikke mange kvinnelige ledere i denne bransjen. Vi har nytt godt av at vi har en. Vi har vært igjennom store investeringer og nybygg, som har gjort oss til en moderne og konkurransedyktig fabrikk og bedrift. Kvalitet og sørvis er viktigst for oss. Det var derfor en stor stolthet og glede da vi i 2009 ble kåret til Årets Betongstasjon i Norge av bransjen sjøl, sier han.

- Høg kompetanse og meget godt arbeidsmiljø gjør at sluttproduktet vårt slår godt an i markedet. Derfor ser også framtida lys ut for Sylteosen Betong. Kravene blir bare større, ikke minst i forbindelse med Ormen, men vi møter kravene og vokser på det.